About_TheQuiz_NYNY

VAD HÄNDER RUNTOM I VÄRLDEN JUST NU?
Var utspelar sig de avgörande händelserna? Vem sjunger en viss låt och vem släppte just en ny skriva? Vem regisserade och vilka har huvudrollerna i de nya filmerna? Läste du vad experterna nu säger är hälsosamt och vad som inte är det? Vilka är de senaste uppfinningarna och den banbrytande teknologin?
Och vad är den senaste internet-hypen eller prylen som ska få alla att falla pladask?

THE QUIZ är en nutidsorientering på engelska för skolor. Det är ett perfekt sätt att förbättra och förstärka varje elevs kunskaper i engelska, vidga perspektiven, och vinna insikt om och fördjupa förståelsen för världen runtom oss. Det här är din chans att prenumerera på ett roligt, intressant och utmanande material som kommer att ge elevernas inlärning en extra dimension och som de helt och fullt kommer att ta till sig.

THE QUIZ ges ut i fyra olika versioner: THE QUIZ BASIC, THE QUIZ EXTENDED, THE KIDS QUIZ and THE KIDS QUIZ+.
Versionerna skiljer sig både vad gäller innehåll, vokabulär och språklig svårighetsgrad. Även en del frågor skiljer sig i de olika versionerna. Svårighetsgraden styrs dessutom av de olika svarsalternativen till varje fråga. Låt elevernas kunskapsnivå i engelska styra vilken quiz som används, men tänk också på deras ålder och medvetenhet om omvärlden. Vi skickar gärna provexemplar på de olika varianterna.

NYHET!—EL QUIZ finns nu även i två versioner på spanska – BÁSICA och AMPLIADA. Några frågor kommer att reflektera den engelska upplagan, men flertalet kommer att hämtas ur ett spansktalande perspektiv med frågor om geografi, kultur och historia.

Basic_NY Avsedd för år 7–9, gymnasiet och vuxenundervisningen.
BASIC är avsevärt enklare än EXTENDED både vad gäller innehåll och språk.
Extended_NY Avsedd för år 7–9, gymnasiet och vuxenundervisningen.
EXTENDED är avsevärt mer komplicerad än BASIC både vad gäller innehåll och språk
Kids_NY Avsedd för år 4–6. THE KIDS QUIZ och THE KIDS QUIZ+.
Två förenklade versioner både vad gäller innehåll och språk.
THE KIDS QUIZ är avsevärt enklare än THE KIDS QUIZ+.
EL_QUIZ Avsedd för avancerade elever i år 7–9 och gymnasiet.
BÁSICA är avsevärt lättare än AMPLIADA både vad gäller innehåll och språk.

Både THE QUIZ BASIC och EXTENDED finns också i versioner för Danmark, Finland, Island, Nederländerna och Norge.

THE QUIZ levereras per epost – 11 gånger per termin – med svaren på ett separat svarsblad. Endast en prenumeration behövs per skola eftersom THE QUIZ FÅR KOPIERAS FRITT inom en och samma skola,